Curry de creveți cu orez parfumat

Porție: 4 |




Pregătire

Lăsăm creveții să se dezghețe la frigider, lăsăm să se scurgă și lăsăm la temperatura camerei cel cel puțin pentru o oră înaintea prăjirii.

Pentru orez, încălzim uleiul, la care adaugăm turmericul, amestecăm bine și adăugăm orezul. Turnăm peste două cești de apă, condimentăm cu sare după gust și fierbem până este gata în aproximativ 15 de minute.

Încălzim uleiul, după care prăjim creveții intens pentru o perioadă scurtă de timp pe ambele părți, iar atunci când au o culoare portocaliu deschis îi scoatem. În uleiul rămas, prăjim două lingurițe de amestec de condimente, în care călim ceapa mărunțită. Turnăm peste laptele de cocos, și fierbem câteva minute. Înainte de servire, punem creveții înapoi în sos și fierbem încă 2-3 minute.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -