Curățăm peștele și punem în burta lui sare, piper și usturoi măcinat. Turnăm un strat subțire de sare pe o suprafață netedă, acoperim cu hârtie absorbantă și lăsăm ambele părți ale peștelui să se odihnească timp de 30 de minute pe aceasta.
Între timp, morcovii tăiați în bucăți mai mari îi blanșăm în apă clototită timp de 5-6 minute, după care îi răcim în apă cu gheață. Tăiem în bucăți mai mari legumele rămase, iar într-un bol de amestecare, le amestecăm bine cu vinul, uleiul, mierea, după care condimentăm cu sare și ierburile mărunțite. O să fie mai bine dacă lăsăm să stea timp de o oră. Ca pas final, transferăm pe o tavă și coacem într-un cuptor la 160 de grade timp de 25 de minute.
Pentru sos, încălzim uleiul de măsline până la 40-50 de grade, adaugăm busuiocul mărunțit, măslinele, feliile de lămâie și coaja de lămâie. Lăsăm să stea până la servire.
Încălzim uleiul într-o tigaie, iar după ce am sters sarea, prăjim intens ambele părți ale peștelui, după care, folosind o spatulă de întors clătite, transferăm pe tava cu legume. În funcție de mărimea peștelui, coacem încă 12-16 de minute, până este gata.
Prepararea peștilor la tavă are un risc: uscarea. De obicei, în loc de carne de pește care se topește, obținem un produs uscat, sfărâmicios, care se desface în fire mici. Dacă ne străduim cu acest lucru, vă recomandăm câteva trucuri simple care pot salva felul.