Corn de casa cu brânză

Porție: 1 |




Pregătire

Se sfărâmă drojdia, se amestecă cu puțin zahăr și puțin lapte – lăsăm până se formează o spumă deasupra amestecului. Punem drojdia și făina într-un bol de amestecare, adăugăm treptat laptele, după care urmează uleiul. Frământăm bine, trebuie să obținem un aluat omogen. 

Punem la o parte la dospit. Când s-a dospit, îl împărțim în 4 părți egale. Întindem fiecare parte în formă de cerc și, folosind un feliator de pizza, tăiem în 8 părți, triunghiuri egale (ca o pizza).

 

Punem pe fiecare triunghi o bucățică de unt, după care le rulăm în mici cornuri. 

 

Ungem cu ou bătut, presărăm cu brânză rasă.

 

Coacem la cuptor de 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc frumos.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -