Supă cremă de cartof dulce cu salsa de fistic, mentă și curmale





Pregătire

Curățăm cartofii, îi tăiem în cubulețe și îi aranjăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Curățăm ceapa, o tăiem în jumătate și o punem lângă cartofi. Tăiem vârful usturoiului, îl înfășurăm în folie de aluminiu și apoi îl punem pe tava de copt. Coacem în cuptor de 200 de grade până se pregătesc frumos. Legumele coapte le punem într-un mixer – usturoiul îl scoatem din coajă – adăugăm lapte de cocos, drojdie, condimente și mixăm până obținem o supă cremă omogenă.

Pentru salsa tăiem curmalele în două și le punem într-un bol mai mare. Într-un tocător electric zdrobim fisticul – nu trebuie să fie măcinat în pulbere, se pot păstra și boabe mai mari. Mărunțim frunzele de mentă cu un cuțit. Adăugăm fisticul la curmale, condimentăm cu zeamă de lămâie, urmează frunzele de mentă, condimentele, după care încorporăm ingredientele cu ajutorul unei furculițe – trebuie să obținem o compoziție lipicioasă, dar cât de cât solidă.

La servire punem câteva polonice de supă într-o farfurie, peste care aranjăm frumos salsa de curmale.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -