Atunci când bateți feliile de carne cu ciocanul din lemn aveți grijă să nu subțiați feliile prea mult. Adesea nici nu este necesar să folosiți un ciocan, este suficient să bateți puțin carnea cu mânerul unui cuțit pentru a o face mai moale. Să condimentați carnea cu sare înainte de panare. Pentru crustă, merită să cerneți făina, așa se va lipi mai bine de carne.
Oul nu trebuie bătut până la spumare, deoarece datorită aerului din spumă, oul nu va înveli felia înfăinată.
În loc de pesmet puteți folosi și pesmet panko, care provine din gastronomia orientală și a ajuns la noi din bucătăriile chineză și japoneză. În timp ce pesmetul este aproape un praf, panko este format din fulgi. Are o culoare albă, textură sfărâmicioasă, ușoară și este, de asemenea, puțin mai uscată. Are o capacitate de absorbţie mult mai mică decât cea a pesmetului, astfel încât absoarbe mai puţină grăsime în timpul prăjirii. Este mai crocantă, iar suprafața cărnii prăjite în pesmet de panko este mai aspră, ceea ce o face mai atrăgătoare pentru mulți decât carnea gătită în pesmet.
Este important ca, după ce rulați carnea în făină, ou sau pesmet, excesul să fie scuturat sau picurat pentru a obține o crustă uniformă.
Să folosiți multă grăsime la prăjire. Grăsimea are o temperatură ideală pentru prăjire atunci când sfârâie, dar încă nu clocotește.
Să prăjiți feliile de carne până devin aurii și să le serviți cu o salată de cartofi.
Pentru salata de cartofi, coacem cartofii la cuptor de 180 de grade. Îi curățăm şi tăiem în rondele, după care condimentăm cu puțină sare. Pregătim un dressing cu muștar: aromatizăm supa de bază cu oțet, ulei de măsline și muștar cu boabe. Dacă ne place, putem îndulci cu puțin zahăr.
Amestecăm cartofii cu ceapă roșie din Chibed și arpagic. Punem cartofii în dressing și îi lăsăm să stea 30 de minute ca să absoarbă lichidul. Servim ca garnitură cu niște șnițel.