Crestăm partea cu piele a pieptului, condimentăm cu sare și piper (partea cu piele nu o piperăm!). Punem la prăjit într-o tigaie de fontă, cu partea cu piele în jos. Prăjim pe foc mic, topind grăsimea din piele, după care prăjim până ce se rumenește uniform și partea cealaltă. Punem la cuptor de 200 de grade timp de 5 minute, scoatem și lăsăm să se odihnească 5 minute. Punem la cuptorul preîncălzit și nuca pentru câteva minute.
Tăiem merele și verzele în bucăți mai mari. Merele le călim în 50 de grame de unt, verzele le pregătim în apă puțin sărată. Într-o tigaie, în puțin unt, călim varza, adăugăm anasonul stelat măcinat, turnăm peste vin, evaporăm alcoolul, după care adăugăm merele și terminăm cu untul rece, tăiat în cubulețe. Îl adăugăm lent, amestecând continuu. La sfârșit, decorăm cu nucă. Condimentăm cu sare, piper. Pieptul de gâscă îl tăiem înainte de a-l servi.