Pentru aluat, batem albușurile cu zahăr și încorporăm făina amestecată cu praf de copt și sare. Coacem și lăsăm să se răcească. Pregătim stratul de mere: punem la încălzit toate ingredientele – să avem grijă să nu fierbem mixtura! Transferăm aluatul într-o formă de tort, cu dimensiune reglabilă, turnăm peste mixtura de mere. Punem la fiert laptele amestecat cu făină, iar când obținem o cremă, lăsăm să se răcească și amestecăm cu unt, zahăr, sare și vanilie. Acoperim cu aceasta stratul de mere.
Putem decora – corona – cu frișcă, pe care consumatorul poate o va îndepărta cu grabă imediat după ce îi vine în minte artera coronariană și peretele ei tot mai gros, dar aș recomanda cu tărie acest detaliu, pentru că doar astfel va fi completă explozia de arome. Iar dacă, întâmplător, avem alte treburi mai urgente, în loc să pregătim aluatul, putem folosi aluat foietaj (în congelatorul meu se află mereu un pachet), pe care îl tăiem în pătrate și îl coacem în forme de brioșe. Astfel, obținem mici coșulețe în care putem turna cremele, oferind un desert mult mai elegant. Eu, alegând acum calea mai simplă, am turnat cremele în pahare. Este elegant și arată bine. Le putem presăra cu felii de migdale sau nuci!