Tort cu ciocolată și portocale





Pregătire

Pișcot: Batem gălbenușurile de ou cu jumătatea zahărului și apă, după care batem albușurile cu cealaltă jumătate a zahărului. Încorporăm cele două spume de ou, adăugăm făină și pudră de cacao cernută și amestecăm până obținem un aluat omogen. Transferăm într-o formă de tort, după care coacem în cuptor preîncălzit la 170 de grade timp de 40-50 de minute.

Sirop: Încălzim până la fierbere apă amestecată cu zahăr, lăsăm să se răcească, după care amestecăm cu coaja rasă a portocalelor și sucul stors din portocale.

Cremă de ciocolată: Amestecăm ouăle, zahărul și pudra de cacao și încălzim peste baie de aburi până ce se îngroașă. Adăugăm ciocolata și untul tăiat în cubulețe, după care o răcim.

Asamblare: Feliem pișcotul în patru, batem până la spumare crema și o distribuim în patru părți egale. Primul blat de pișcot îl stropim cu niște sirop, ungem cu o parte din cremă – repetăm  încă de trei ori. Cu a patra parte de cremă decorăm tortul. Mai putem decora cu portocale și ciocolată neagră.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -