Vițel pe un grătar excepțional

Porție: 4-6 |




Pregătire

Îndepărtăm membrana ficatului și vasele de sânge mai groase. Tăiem în felii de 5-7 mm cu un cuțit ascuțit. Ceapa roșie o tăiem în două, după care feliem, sărăm ușor și amestecăm cu o linguriță de zahăr. Slănina tăiată în felii subțiri o pregătim pe grătar pentru scurt timp. Condimentăm cu sare și piper feliile de ficat numai înainte de a le pune pe grătar, le amestecăm bine cu grăsimea și le coacem pe grătar de 180-210 de grade. Coacem ambele părți pentru 1-1,5 minute, după care le transferăm pe o zonă mai puțin fierbinte a grătarului (de 80-100 de grade Celsius). În grăsimea rămasă coacem cepele: le prăjim ușor, turnăm peste coniac și lăsăm să se aprindă. Când a ars conținutul de alcool, amestecăm cu cimbrișor și oțet balsamic. Servim cu ficat pe grătar.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -