Plăcintă cu urdă





Pregătire

Punem toate ingredientele pentru umplutură într-un bol, după care, folosind un blender vertical, amestecăm până când obținem o cremă omogenă.

Pentru aluat amestecăm făina cu praful de copt și zahărul pudră, adăugăm untul rece și untura, încorporăm ingredientele, după care adăugăm ouăle, smântâna și frământăm până când obținem un aluat omogen. Punem în frigider pentru o oră.

După ce am scos aluatul din frigider, îl împărțim în două părți egale, ungem cu unt o tavă de copt de 25x30 cm, întindem o parte din aluat și-l punem în tava de copt. Presărăm cu griș de grâu și așezăm peste umplutura de urdă. Întindem și cealaltă parte din aluat, punem peste umplutura de urdă, tăiem marginile, înțepăm bine aluatul. Într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade coacem până când este gata, timp de aproximativ 40 de minute.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -