Cremă de năut cu sfeclă
Spălăm bine năutul. Punem într-un mixer năutul cu tahini, adăugăm câțiva căței de usturoi, sucul de lămâie, puțină sare, piper, chimion, niște ulei de măsline și dăm prin blender. Dacă dorim o consistență mai ușoară, turnăm din saramura de năut. Dacă consistența este prea lichidă, adăugăm niște tahini. Adăugăm la sfârșit și sfecla mărunțită și dăm prin blender încă o dată. Servim cu felii de pâine integrală prăjite, după ce le-am presărat cu semințe de susan și feta.
Pate de ciuperci cu nucă
Mărunțim ciupercile. Topim untul într-o tigaie, adăugăm ceapa și usturoiul, ambele mărunțite, călim ușor și adăugăm ciupercile. Atunci când s-a înmuiat ciuperca, condimentăm, dăm prin blender cu niște ulei de măsline și nucă. Servim cu felii de pâine integrală prăjite, totul presărat cu pătrunjel verde proaspăt.