Mere coapte cu sos de vanilie

Porție: 4 |




Pregătire

Pentru sosul de vanilie, amestecăm gălbenușurile de ouă cu zahărul, vanilia, adăugăm laptele și frișca și, peste baie de aburi, amestecând continuu, încălzim până se îngroașă. respectiv până obținem o consistență cremoasă. Acest lucru se va întâmpla când sosul ajunge la 82 de grade Celsius. Temperatura o putem verifica cu ajutorul unui termometru de bucătărie, iar dacă nu avem la îndemână un astfel de dispozitiv, trebuie să fim foarte atenți și să scoatem la timp sosul de pe foc, pentru că altfel vom obține o omletă.

Nuca o coacem în cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 5 minute. Când s-a răcit, o mărunțim cu un cuțit, amestecăm cu stafidele și miere și punem la o parte.

Pregătim un sirop de zahăr. Într-o cratiță turnăm 100 ml de apă și adăugăm zahărul, încălzim până la fierbere și fierbem până obținem un sirop gros. Merele întregi curățate – scoatem și semințele – le trecem prin acest sirop, le umplem cu aluatul de nucă și le coacem în cuptor de 180 de grade timp de 15-20 de minute. La servire, presărăm cu scorțișoară și turnăm peste mult cu sos de vanilie.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -