Supă de carne de cerb cu ciuperci de pădure

Porție: 8 |




Pregătire

Tăiem în cuburi mai mici carnea de cerb, după care punem la fiert într-o oală mică, cu atâta apă cât să acopere. Când începe spumarea, strecurăm, carnea o spălăm în apă caldă, oala o curățăm, după care, în apă caldă, punem carnea înapoi la fiert. Condimentăm puțin cu sare. Prin acest proces vom obține o supă curată, perfectă. În timp ce carnea se gătește, pregătim legumele. Ceapa o mărunțim, rădăcinoasele le tăiam în cubulețe, ciupercile le feliem. Într-o altă oală călim ceapa în puțină untură, adăugăm rădăcinoasele, prăjim împreună câteva secunde, după care turnăm peste atâta apă cât să acopere și fierbem până ce se înmoaie. Între timp, într-o tigaie din fontă, tot în untură, pregătim ciupercile. Ar trebui să fie rumenite, dar nu arse.  

Atunci când carnea este gata, adăugăm legumele pregătite împreună cu sucul în care le-am fiert, ciupercile prăjite, ciupercile uscate și înmuiate în apă și boabele de ienupăr sparte într-un mojar. Fierbem câteva minute, după care îngroșăm supa cu smântână și făină. Condimentăm cu tarhon proaspăt mărunțit, piper negru proaspăt măcinat și, dacă este necesar, cu sare.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -