Plăcintă cu urdă





Pregătire

Aluat „kőttes”

Activăm drojdia în lapte amestecat cu zahăr, după care, împreună cu oul, turnăm în adâncitura făcută în făina cernută și amestecăm cu degetele, adăugând treptat făină. Între timp, adăugăm atât lapte cât putem încorpora în aluat. La aluatul frământat, mătăsos, adăugăm în 2-3 porții untul. Lăsăm cel puțin 1,5 ore la dospit într-un loc călduros, frământăm încă o dată să scăpăm de aerul acumulat în aluatul nostru, după care lăsăm la dospit încă 1-2 ore la frigider.

 

Plăcintă cu urdă

Zdrobim urda cu o furculiță, îndulcim după gust cu zahăr sau miere. Varianta „buszu” din Lueta este condimentată cu scorțișoară. Punem într-o tavă un strat de aluat întins, ungem bogat cu umplutură, peste care punem încă un strat de aluat. În funcție de grosimea aluatului, se coace în 10-15 minute.

 

Text: Ferenc Orbán 



- www.szekelykonyhaeskert.ro -