Punem ardeii la copt în cuptor, după care pregătim mămăliga. Adăugăm treptat, lent, mălaiul la lapte, amestecăm bine și fierbem cel puțin 30 de minute pe foc mic. Luăm de pe foc, adăugăm brânza, o amestecăm o dată sau de două ori, după care transferăm mămăliga în formele pregătite și lăsăm să se răcească complet. Într-o altă oală călim ceapa în puțin ulei, adăugăm usturoiul, ardeii copți și cartoful tăiat. Prăjim puțin legumele, turnăm peste atâta apă cât să acopere și punem la fiert. Când ingredientele s-au înmuiat, le zdrobim cu un blender vertical până obținem un piure. Radem castravetele și zucchini-ul, stropim moderat cu apă amestecată cu puțină lămâie și un vârf de cuțit de sare. Amestecăm bine și punem la o parte, dacă este posibil la frigider, timp de zece minute. Putem servi mâncarea.
Baloți de paie
Ingrediente
Pregătire
- www.szekelykonyhaeskert.ro -