Legume de grădină sauté cu fâșii de vită





Pregătire

1. Spălăm, curățăm legumele și le tăiem în fâșii mai groase decât bețișoarele de tip julienne.

2. Spălăm de mai multe ori orezul, îl înmuiem în apă călduță 10 minute, iar înainte de pregătire îl strecurăm. Prăjim în ulei fierbinte și turnăm peste apă – proporția de apă-orez să fie 2:1, adică la o porție de orez adăugăm două porții de apă. Presărăm cu sare, putem adăuga și câteva felii de lămâie. Fierbem 15-20 de minute, până când orezul devine pufos, moale, dar nu lipicios.

3. Tăiem carnea în felii de grosimea degetului, iar când ajunge la temperatura camerei, condimentăm cu sare, piper și coacem pe grătar 6 minute, 3-3 minute pe ambele părți. Scoatem de pe grătar, lăsăm feliile de carne să se odihnească cel puțin 6-7 minute, după care le tăiem în fâșii subțiri.

4. Încălzim uleiul într-un wok până se afumă, adăugăm legumele tăiate și le coacem la o temperatură ridicată 5-6 minute, amestecând des. Adăugăm la legume condimentele zdrobite într-un mojar și sosul soia.  

5. Adăugăm fâșiile de carne, prăjim, amestecând continuu, încă câteva minute. Servim cu orez.

 

Text: Ferenc Orbán

Foto: Vajk István Szigeti



- www.szekelykonyhaeskert.ro -