Tarte cu lămâie și zmeură





Pregătire

Ca prim pas, pregătim tartele – rețeta o găsiți mai sus. Folosind porțiile menționate în rețetă ar trebui să obținem 6-8 tarte, numărul depinzând de dimensiunea formelor. Când s-au răcit, le ungem partea de dinăuntru cu ciocolată albă topită. Pentru crema de lămâie punem la fiert zeama și coaja lămâilor și între timp batem oul și gălbenușurile cu zahărul, până obținem o cremă albă. Încorporăm cu grijă în cremă sucul de lămâie fierbinte, după care punem amestecul înapoi la fiert, pregătind o cremă densă. Atunci când obținem consistența dorită, scoatem de pe foc, adăugăm untul tăiat în cuburi și o răcim. Atunci când s-a răcit amestecăm cu mascarpone, transferăm crema într-un poș, umplem tartele complet, după care le punem în frigider.

Pentru jeleul de zmeură înmuiem foile de gelatină în apă rece, punem la fiert piureul de zmeură, adăugăm la piure amestecul de zahăr și pectină, fierbem 1-2 minute, după care scoatem de pe foc. Dizolvăm foile de gelatină în amestecul nostru și turnăm imediat în forme. Punem jeleul în congelator. Atunci când s-a întărit îl scoatem cu grijă din forme, îl punem pe mijlocul tartelor și decorăm cu zmeură.

 

Text: Zsuzsi András

Foto: Árpád Balázs



- www.szekelykonyhaeskert.ro -