Pregătim mămăliga. Proporția de mălai-lichid trebuie să fie de 1 la 3. Atunci când a fiert mămăliga, o transferăm într-o tavă de cca. 35 × 25 de cm unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt și o întindem uniform. Untul la temperatura camerei, ouăle bătute, smântâna și brânza de oaie le punem într-un bol de amestecare din inox. Bolul îl punem peste baie de aburi și amestecând continuu sau folosind un blender vertical încălzim ingredientele până obținem o emulsie strălucitoare, iar temperatura aluatului ajunge la 40 de grade. Acest aluat îl turnăm peste mămăligă, iar în cuptor de 120 de garde, în aproximativ 25-30 de minute, coacem mâncarea – este gata când umplutura are o compoziție de piftie, jeleu, asemănătoare cu umplutura unui cheesecake.
Mămăliga o răcim prima dată la temperatura camerei, după care o punem în frigider și o păstrăm acolo până la servire. Se poate păstra chiar și 2-4 zile. Înainte de servire o feliem sau o tăiem cu o decupătoare, după care o prăjim în cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 6-7 minute, până când marginile se rumenesc frumos. Servim cu salată sezonieră sau ca garnitură.