Prăjitură cu mere





Pregătire

Merele le curățăm de coajă, scoatem sâmburii, după care le răzuim și le stoarcem cu grijă. Într-o oală mai mare, în puțin ulei, începem să le călim, adăugăm zahărul și amestecăm până când o mare parte a sucului care s-a lăsat se evaporă. La sfârșit, aromatizăm cu condimente. Lăsăm să se răcească.

Pentru aluat, amestecăm făina cu praful de copt și zahărul pudră, adăugăm untul rece tăiat în cubulețe, ouăle, coaja de lămâie și, la sfârșit, smântână, după care încorporăm ingredientele. Aluatul pregătit îl lăsăm să se odihnească în frigider aproximativ o oră.

După ce am scos aluatul din frigider, îl împărțim în două părți egale, ungem cu unt o tavă de copt de 25x30 cm, întindem o parte din aluat și îl punem în tava de copt. Presărăm cu griș de grâu și așezăm peste umplutura de mere. Întindem și cealaltă parte din aluat, punem peste umplutura de mere, tăiem marginile și înțepăm bine aluatul. Într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade coacem până când este gata, aproximativ 45 de minute.

 

Rețeta lui Zsuzsi Zndrás



- www.szekelykonyhaeskert.ro -