Zmeură by Lengyel László Levente

Porție: 8 |




Pregătire

Baza: Amestecăm toate ingredientele în vasul unui robot de bucătărie, până obținem un aluat nisipos. Aluatul îl transferăm în forme decupatoare rotunde de 6 cm. Le pasăm cu o lingură și le coacem 12-15 minute la 165 de grade.

Jeleul: Ingredientele le fierbem. Transferăm jeleul în forme de bilă din silicon, îl punem în congelator și-l înghețăm.

Crema: Amestecăm laptele, frișca nebătută, fasolea Tonka și fierbem. Adăugăm ciocolata albă, după care lăsăm să se răcească până la 40 de grade, când amestecăm cu frișca bătută și adăugăm jeleul. Transferăm în forme de zmeură din silicon în felul următor: umplem până la jumătate, punem peste jeleul de zmeură congelat și umplem până la capăt. Punem formele de zmeură la congelator. Când au înghețat, le scoatem din formele de silicon și le punem peste bazele crocante coapte. Amestecăm în proporții egale unt de cacao cu ciocolată albă, adăugăm colorant roșu solubil în grăsimi și topim ingredientele până când ajung la 40 de grade. Decorăm preparatul cu ajutorul unui spray de vopsea. Punem în frigider și așteptăm până ce se dezgheață.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -