Pește pe uscat

Porție: 2 |




Pregătire

Când gătesc, mie îmi place tare mult să pregătesc fiecare element al fiecărui fel de mâncare, în afară de un element: aluatul de foietaj. Cred că viața este prea scurtă când vine vorba despre aluatul de foietaj și în loc să-l pregătesc eu acasă, îl cumpăr din magazin. Deci, avem aluatul nostru.  

Para o tăiem în două și scoatem sâmburii. În locul sâmburilor punem ciocolata. Punem o jumătate de pară peste aluatul nostru și tăiem forma de pește dorită. Repetăm acest lucru încă de trei ori. Crestăm perele și pregătim peștele: punem o jumătate de pară peste o formă de aluat și o acoperim cu o altă bucată de aluat. Crestăm puțin aluatul, ungem cu gălbenuș de ou. Coacem la cuptor până când se rumenește frumos aluatul, aproximativ 15 minute.

 

Text și foto: Zsolt Damó



- www.szekelykonyhaeskert.ro -