Mini torturi cu ciocolată și căpșuni





Pregătire

Pentru cremă:

Mixăm ouăle, zahărul și cantitatea de cacao și amestecăm peste baie de aburi până se îngroașă, după care adăugăm ciocolata și untul tăiat în cubulețe. Punem în frigider și lăsăm să se răcească.

Pentru aluat:

Mixăm untul, sarea și ciocolata și topim peste baie de aburi, după care adăugăm jumătatea zahărului. Amestecăm ouăle și restul de zahăr până la spumare, adăugăm aluatul cu ciocolată și făina cernută. Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întindem pânâ obținem un strat 0,5 cm grosime și coacem la cuptor de 170 de grade, atât de jos, cât și de sus, în 15-20 de minute.  

Când s-a răcit prăjitura brownie, folosind un tăietor de prăjituri, decupăm formele de inimă. Crema răcită o batem până la spumare și o transferăm într-un poș. Aranjăm inimile în perechi, presăm cremă de ciocolată în jurul părții de jos a fiecăreia, apoi punem o lingură de dulceață de căpșuni în mijloc. Peste vine cealaltă inimă, pe care o decorăm cu ciocolată și căpșuni.

 

András Zsuzsi

Foto: Árpád Balázs



- www.szekelykonyhaeskert.ro -