Pișcot: Batem până la spumare untul moale cu zahăr, după care adăugăm ouăle și continuăm să batem. Facem un amestec de făină, condimente, praf de copt și sare. Morcovii îi radem pe răzătoarea cu găuri mici, după care îi adăugăm la amestecul de ouă și unt. La sfârșit încorporăm aluatul cu mixul de ingrediente uscate. Tapetăm o tavă în formă de dreptunghi cu hârtie de copt, peste care întindem aluatul într-o grosime de 0,5 cm. Coacem în cuptor preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 12-15 minute. Scoatem din cuptor și îndepărtăm hârtia de copt, apoi punem pandișpanul fierbinte pe un prosop de bucătărie, rulăm și lăsăm să se răcească.
Cremă: Punem toate ingredientele într-un bol de mixare, după care le batem până la spumare cu ajutorul unui robot de bucătărie. Trebuie să obținem o consistență mătăsoasă, o cremă mai tare.
Asamblare: Când pandișpanul s-a răcit, îl desfacem cu grijă, îl ungem uniform cu aluatul de mascarpone și-l rulăm. Învelit într-o folie, îl punem în frigider cel puțin patru ore. Înainte de servire decorăm cu zahăr pudră și feliem cu un cuțit ascuțit.
Zsuzsi András
Foto: Árpád Balázs