Fasole cu salată





Pregătire

Chiar dacă 10 februarie era ziua mondială a leguminoaselor, putem spune că le iubim și în martie! Se știe că sunt unele dintre cele mai bune surse vegetale de proteine, pot înlocui proteina din carne, deci sunt printre pilonii de bază ai dietei vegane, bazată pe legume. Sunt ingrediente care se încorporează armonios în supe, mâncăruri de legume, chiftele și chiar și în prăjituri. După multe ore petrecute în bucătărie, consider că rețeta este doar un punct de pornire, iar bucătarul trebuie să decidă dacă o urmează sau o folosește numai ca sursă de inspirație. Eu fac parte din a două grupă, mai ales că cred că Dumnezeu nu ne-a dat limba și papilele gustative doar pentru a evalua mâncărurile gata preparate, ci și ca un instrument, cu ajutorul căruia putem găsi echilibrul gusturilor în timp ce pregătim un fel de mâncare. Acum însă vă voi povesti despre trei mâncăruri clasice, ce au apărut chiar și pe masa bunicii mele.

Oare există o rivală a supei de fasole boabe, bogată în ciolan afumat și condimentată cu tarhon? Servită cu ceapă roșie și pâine de casă? Adică în categoria supelor cu fasole? Da, există un concurent, un concurent necunoscut în regiunea noastră. Este vorba despre supa cu fasole și salată. Putem pregăti cu sau fără carne, dar putem pregăti o supă chiar divină dacă avem, la îndemână sau mai punctual în cămară, numai fasole și salată, deoarece s-a constatat deja că ciolanul afumat dispare întotdeauna din cămară mai repede decât un sac de fasole uscată.

 

Mod de preparare: Fasolea înmuiată peste noapte o punem la fiert cu morcovii, usturoiul și ceapa mărunțită. Când este aproape gata, adăugăm salata. Servim cu mărar proaspăt (sau uscat sau în oțet) și smântână.

 



- www.szekelykonyhaeskert.ro -