Clătite coapte cu leurdă

Porție: 4 |




Pregătire

Pentru aluatul de clătite, spargem ouăle într-un bol de amestecare și adăugăm treptat făină. Trebuie să obținem o consistență cremoasă. Dacă aluatul este prea gros, adăugăm lapte și apă. Mărunțim leurda și pătrunjelul verde și le adăugăm la aluatul de clătite. Condimentăm cu niște sare, după care pregătim clătitele într-o tigaie pentru clătite. Avem nevoie de 8 clătite.  

Pentru sos, topim untul, adăugăm făina – deci facem un rântaș. Condimentăm cu nucșoară, după care adăugăm treptat laptele rece. Este important să obținem o consistență omogenă, fără cocoloașe. Adăugăm jumătate din brânza rasă, condimentăm cu sare, piper. Dacă sosul este prea gros, mai turnăm peste puțin lapte.

Într-o tigaie, în puțină untură, prăjim carnea de piept de pui tăiată în cubulețe. Când carnea este gata, o scoatem pe o farfurie, după care, în aceeași tigaie, înmuiem leurda mărunțită în puțin unt. Adăugăm la leurdă carnea de pui prăjită, turnăm peste un sfert din sos și fierbem.

Turnăm restul sosului într-un vas termorezistent, rulăm clătitele umplute cu ragu-ul cu leurdă și pui, după care le punem în sos. Acoperim clătitele cu brânză rasă.

Coacem la cuptor de 180 de grade până când brânza se topește și se rumenește.  

Putem servi cu vin alb.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -