Terrine de miel cu salată de primăvară și pleurotus

Porție: 8 |




Pregătire

Condimentăm cu sare și piper mielul, îl așezăm într-un vas sau tavă în care să încapă, punem lângă cățeii de usturoi curățaţi, turnăm peste apa și vinul, acoperim cu folie de aluminiu sau un capac și coacem la cuptor de 130 de grade timp de 6 ore, până când carnea devine moale ca untul. Odată ce s-a răcit puțin, îndepărtăm toate oasele și tendoanele de pe carne, apoi rupem cu mâinile în bucăți mai mari carnea și o punem într-un castron mare. Adăugăm usturoiul pregătit, condimentăm cu sare, piper și rozmarin după gust. Îngroșăm sucul pe care l-a lăsat cu gelatină.

Într-o tavă în formă de cozonac, tapetată cu folie de plastic, așezăm în straturi amestecul de carne: mai întâi vine un strat de carne, apoi un strat generos de pătrunjel verde mărunțit, apoi bulionul cu gelatină. Repetăm acest proces încă o dată și finalizăm cu un strat de carne.

Acoperim cu un carton învelit în folie de plastic și lăsăm să se răcească peste noapte în frigider.

Pentru salată, prăjim ciupercile. Tăiem ceapa verde și ridichile în felii subțiri. Turnăm oțetul și uleiul de măsline într-un borcan care se închide ermetic, adăugăm puțină sare și amestecăm rapid până când se emulsionează. Punem ingredientele tăiate într-un castron, condimentăm cu fulgi de chili, adăugăm 2-3 linguri de dressing și amestecăm. Servim cu terrine răcit și felii de pâine prăjită.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -