Leurdă cu paste

Porție: 2 |




Pregătire

Punem la fiert pastele în apă sărată și, în timp ce fierb, pregătim pesto-ul din leurdă: punem toate ingredientele într-un blender și le zdrobim. Trebuie să obținem o cremă tartinabilă, dacă este prea tare, putem adăuga ulei de măsline, iar dacă am obținut un lichid, putem îngroșa cu brânză. Oricum, totul depinde de gustul nostru. Când au fiert pastele, punem la o parte un polonic din apa în care le-am pregătit și strecurăm restul. Adăugăm la pastele pregătite pesto-ul de leurdă și apa în care au fiert și amestecăm cu grijă – trebuie să obținem o emulsie. Pregătim și chips de leurdă: punem frunzele de leurdă într-o tigaie unsă cu unt și le uscăm – nu prăjim! Trebuie să le acordăm multă atenție, deoarece frunzele de leurdă se ard în câteva secunde. Dar merită să le pregătim: este un decor cu un gust impecabil. 



- www.szekelykonyhaeskert.ro -