Hamburger cu leurdă și sparanghel

Porție: 2 |




Pregătire

Este o mâncare care necesită mai mult timp și răbdare, mai ales chifla de hamburger, dar cred că pentru cei cărora gătitul este o plăcere pregătirea acestui hamburger va fi o distracție deosebită, mai ales că toate componentele sunt de casă. Totuși, dacă nu avem timp să pregătim chifla de la zero, putem folosi și chiflă cumpărată de la magazin – așa timpul de pregătire necesită doar câteva minute. Oricum, vă prezint cum pregătesc eu această chiflă. Amestecăm drojdia cu celelalte ingrediente de chiflă, deci începe frământarea. Lăsăm să se odihnească o oră, după care pliem de câteva ori și mai lăsăm la odihnit încă o oră – o facem de două sau trei ori. După aceea tăiem aluatul în bucăți mai mari, formăm chiflele și le lăsăm la dospit cel puțin 12 ore. Ungem chiflele cu gălbenuș de ou – chiar le putem presăra cu orice fel de semințe – după care le punem în cuptor preîncălzit la 200 de grade, le coacem 5 minute, reducem temperatura la 180 de grade și le coacem încă 25 de minute.

Curățăm sparanghelul, rupem partea lemnoasă și îl punem într-o tigaie fierbinte unsă cu unt. Se pregătește în câteva minute: este gata când se înmoaie puțin în exterior, dar rămâne și crocant. Condimentăm cu sare, piper. Amestecăm pesto-ul de leurdă cu niște smântână. Începem asamblarea: chiflele le tăiem în două și le prăjim în puțin unt, le ungem din abundență cu pesto, urmează frunzele de leurdă proaspete, sparanghelul prăjit, după care le închidem.  

Vă doresc poftă mare!



- www.szekelykonyhaeskert.ro -