Pregătim tăițeii în apă fierbinte în aproximativ 3-4 minute. Zdrobim brânza de vacă cu o furculiță și adăugăm la brânză, amestecând cu un robot de bucătărie, gălbenușuri de ou, zahăr, 50 de grame de unt topit și smântână. Adăugăm tăițeii, stafidele, coaja de lămâie, albușurile de ou bătute și amestecăm aluatul cu grijă. Ungem cu unt o tavă de 20x25 de cm, așezăm o foaie de aluat foietaj pe fund, o ungem cu unt topit. Peste punem încă o foaie, o ungem cu unt – repetăm încă de două ori, deci vom avea patru foi unse cu unt în total. Punem umplutura cu brânză de vacă peste foile puse în tava noastră și acoperim umplutura cu încă o foaie de aluat foietaj. Ungem foaia cu unt, punem peste încă o foaie de aluat, o ungem cu unt – repetăm încă de două ori. Coacem în aproximativ 45 de minute în cuptor de 180 de grade. Servim cu zahăr pudră.
Budincă de tăiței cu brânză și stafide
Ingrediente
Pregătire
- www.szekelykonyhaeskert.ro -