Burete de rouă în zeamă bogată

Porție: 2 |




Pregătire

Curățăm și spălăm ciupercile. Punem niște unt într-o tigaie, încălzim până sfârâie (îmi place atât de mult acest sunet!), radem usturoiul, adăugăm la unt, după care urmează ciupercile. Să avem grijă: ciuperca necesită numai 2-3 minute de prăjire, trebuie să fie crocantă. Curățăm legumele, radem pătrunjelul și morcovul, iar cartoful îl tăiem în cubulețe mici. Călim într-o tigaie în niște ulei legumele, turnăm peste apă, aromatizăm cu sare, piper și tarhon și începem să fierbem. Când fiertura este aproape gata, adăugăm ciupercile și gătim încă câteva minute. Amestecăm smântâna și făina și adăugăm treptat, cu grijă, la supa noastră. Înainte de servire, adăugăm pătrunjel, amestecăm puțin și este gata!



- www.szekelykonyhaeskert.ro -