Foietaj cu căpșuni și cremă de soc





Pregătire

1. Tăiem aluatul foietaj în pătrate de 5x5 cm și le pliem pe diagonală – trebuie să obținem triunghiuri mici. Punem aceste triunghiuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Încălzim cuptorul la 220 de grade, punem în cuptor tava, reducem focul la 200 de grade. Coacem până se rumenesc frumos.

2. Pentru cremă, încălzim într-o oală lapte, adăugăm flori de soc, după care acoperim oala cu o folie. Lăsăm 5-6 ore.

3. Foile de gelatină le punem la înmuiat în apă rece.

4. Batem gălbenușurile cu zahăr, semințe de vanilie și făină. Scurgem laptele, îl punem la fiert, încălzim puțin, după care îl turnăm cu grijă la amestecul de ou. Fierbem această bază de cremă până când obținem o consistență de budincă. Când avem consistența dorită, adăugăm foile de gelatină, acoperim oala cu o folie și lăsăm crema să se răcească.

5. Batem frișca și o adăugăm la crema răcită. Transferăm crema într-un poș, iar cu ajutorul acestuia umplem triunghiurile coapte. Decorăm cu căpșuni și zahăr pudră.



- www.szekelykonyhaeskert.ro -