Cernem făină într-un bol de amestecare, adăugăm ouă, sare și frământăm până obținem un aluat omogen. Învelim aluatul într-o folie de plastic și-l punem în frigider timp de o jumătate de oră pentru a se odihni. Pentru umplutură, mai întâi filetăm peștele, îndepărtăm pielea, după care tăiem fileul de pește în cuburi mici. Oasele, pielea și resturile de pește le punem deoparte pentru supa de bază de pește. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie, adăugăm prazul mărunțit, bucățelele de pește și le călim împreună câteva minute. Adăugăm smântâna de gătit, coaja rasă de lămâie și condimentăm cu sare și piper, după gust.
Pentru sos, pregătim o supă de bază din oasele de pește, adăugând la oase aproximativ o jumătate de litru de apă – necesită o jumătate de oră de fierbere. Atunci când supa este gata, topim untul într-o cratiță mică, adăugăm făină și lăsăm pe foc câteva minute până când gustul de făină dispare. Adăugăm supa la rântașul alb, folosind un tel la amestecare pentru a evita formarea cocoloașelor. Condimentăm cu sare după gust și reglăm aciditatea cu zeamă de lămâie. La final, adăugăm mărarul mărunțit. Dacă avem, putem adăuga și oase de păstrăv afumat, acestea vor transforma gustul sosului nostru.
Cu ajutorul unui sucitor sau a unei mașini de făcut paste întindem aluatul nostru și-l tăiem în pătrate de 5x5 centimetri cu un cuțit pentru tăiat paste. Punem câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui pătrat de aluat, ungem marginile cu ou și le pliem pe diagonală – astfel vom obține un triunghi. Presăm marginile aluatului pliat, chiar și cu o furculiță. Fierbem în apă clocotită timp de șase minute, apoi servim pastele amestecate cu sos. Se potrivesc foarte bine cu un pahar de vin alb rece și condimentat.