File de cod alaska pane

Porție: 2
  • Distribuiți:

Pregătire

Mod de preparare: Condimentăm peștele cu sare și piper, după care trecem fiecare bucată de cod file prin făină, apoi prin ou bătut și prin pesmet.Transferăm feliile de pește pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropim cu ulei din spray și coacem 30 de minute într-un cuptor la 180 de grade. Gătim orezul în 10-12 de minute în 300-360 ml de apă. Între timp pregătim sosul. Radem castravetele, condimentăm cu sare, și lăsăm să se odihnească o oră. Scurgem castravetele, și amestecăm cu iaurtul, usturoiul tocat, mărarul, menta, uleiul de măsline, piperul și zeama de lămâie. Amestecăm bine și punem în frigider cel puțin 2-3 ore, ca să se răcească și pentru ca aromele să se „împrietenească”. Servim cu pește pane copt și garnitură gătită.