Portrete

Mămăligă în sertarul mesei

Deşi la prima vedere mălaiul și mămăliga par simple şi monotone, mălaiul este de fapt un ingredient extrem de variat, iar mămăliga un fel de mâncare cu multe posibilităţi. Ne-a călăuzit în această lume bogată Olga Karácsony, bucătăreasa satului de vacanţă Boroş, denumit și Pensiunea Skanzen din Ghimeș.

Baschet și gastronomie

Ballotine din pulpă de pui cu niște garnituri excelente, cu arome și texturi deosebite – așa a arătat meniul pe care l-am pregătit împreună cu István Pásztori, câștigătorul emisiunii Konyhafőnök (Chefi la cuțite) 2024 din Ungaria, șeful secției de baschet al clubului ACS Sepsi-SIC din Sfântu Gheorghe. Între timp, l-am întrebat despre experiențele sale de reality show culinar, despre modul în care pot coexista în viața sa sportul și gastronomia și despre cum îşi va cheltui banii primiți ca premiu.

Lapte de pasăre în tort?

Dacă laptele de pasăre și-a primit numele de la un desert atât de delicios încât pare ireal, atunci de ce să nu ducem acest concept și mai departe și să facem un tort din el? Desertul cu găluște de bezea plutind în cremă de vanilie a inspirat acel tort a cărui rețetă este prezentată de Salamon Eszter, cofetar amator.



Abonare

Revista abordează în mod inovativ tradițiile gastronomice și obiceiurile de alimentare a secuilor, luând în considerare ingredientele și resursele naturale locale! Gustă-l!

Arhivă

Să răsfoiți lunar revista nostră!

Bucătăria Secuiască

Dacă gătim în Secuime suntem mulțumiți doar de calitate excelentă și de gusturi autentice! Rețetele bunicilor noștri, ingrediente locale, mâncăruri sezoniere – aceasta este Bucătăria Secuiască. Gustă-l!

Versiune tipărită România
Comandă