În primul rând, pregătim un sos bechamel. Topim untul într-o oală, adăugăm făina, nucșoara și, amestecând cu un tel, gătim timp de câteva minute. Așa va dispărea gustul făinei. Apoi adăugăm laptele și, amestecând continuu, fierbem până se îngroașă. Condimentăm cu sare, piper. Trebuie să obținem o compoziție cremoasă, fără cocoloașe. Punem deoparte.
În untul rămas, călim usturoiul feliat, adăugăm spanacul și îl înmuiem. Presărăm cu sare, mărunțim puțin, după care amestecăm cu urda. Trebuie să obținem o cremă de spanac și urdă. Punem pe fundul unei tave termorezistente niște bechamel, peste care așezăm frumos pastele lasagna. Ungem cu sos de bechamel și punem un strat din compoziția cu spanac și urdă, apoi acoperim din nou cu foi de lasagna. Urmează încă un strat de bechamel, aluat de spanac și urdă și repetăm până când ne termină ingredientele. Trebuie să obținem 4-5 straturi. Acoperim cu sos de bechamel, presărăm cu brânzâ rasă. Coacem la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute. Lăsăm să se odihnească puțin și servim cu sos de roșii și niște vin alb rece.