Ficat de pui cu vișine

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

Pentru sos, într-o oală mai mică, călim ceapa mărunțită în uleiul de măsline, după care adăugăm toate celelalte ingrediente și, pe foc redus, reducem la o treime. Strecurăm sosul și punem la o parte.

În timp ce sosul nostru fierbe, într-o tigaie cu pereți grași topim și prăjim baconul tăiat în cuburi mai mari. Când sunt gata, scoatem bucățile de bacon pe o hârtie de bucătărie. În untura topită de la bacon prăjim ficatul de pui în două părți. Condimentăm cu sare, piper după prăjire. Ficatul trebuie prăjit la o temperatură mai ridicată, exteriorul ficatului trebuie să fie rumenit, dar centrul să rămână roz, să nu se usuce. După ce am pregătit ficatul, adăugăm baconul, vișinele și sosul, fierbem puțin, adăugăm untul și pătrunjelul mărunțit. Dacă este necesar, mai aromatizăm cu sare și piper. Putem servi cu cartofi piure.