Sheperd’s Pie (plăcinta ciobanului)

  • Distribuiți:

Pregătire

Într-o oală turnată din fier prăjim în unt morcovii tăiaţi în cubulețe, la care adăugăm carnea tocată. Prăjim puțin carnea, turnăm peste pasta de roșii, sucul de bază, adăugăm frunzele de dafin și aromatizăm cu sos worcester după gust. Fierbem până când sucul se evaporă. La sfârșit adăugăm mazărea şi, fierbând câteva minute, pregătim și acest ingredient. Pentru piure, cartofii curățați și tăiați în bucăți egale îi fierbem în apă sărată. Când s-au înmuiat, îi strecurăm, adăugăm untul tăiat și zdrobim cu un zdrobitor de cartofi. Adăugăm gălbenușurile de ou, după care încorporăm treptat atâta lapte încălzit cât să obținem consistența dorită.

Turnăm într-o tavă ceramică emailată unsă cu unt ragu-ul nostru, după care, folosind un poș, întindem pe acesta piureul de cartofi. Coacem la 180 de grade pentru 15 minute sau până când se rumenește frumos piureul. Servim cu un vin roșu sec sau cu orice fel de murătură.