Dezosăm coasta de miel și o tăiem într-o formă uniformă. Prăjim oasele și resturile de carne (bucățile tăiate de pe coastă) în cuptor la 200 de grade, după care le punem la fiert cu legumele curățate, tăiate și vinul roșu. Fierbem sosul jus pe foc mic timp de 5-6 ore, strecurăm, după care reducem. Condimentăm carnea cu sare și piper, o presărăm cu condimentele verzi mărunțite, o rulăm și-o legăm, o transferăm în untură topită și o punem la cuptor timp de 3-4 ore (depinde de grosimea cărnii rulate) la 150-160 de grade.Fierbem organele de miel în apă cu frunzele de dafin şi, după ce s-au răcit, le tăiem în felii subțiri (julienne).
Carnea coaptă o tăiem în felii de grosimea unui deget pe care le prăjim într-o tigaie fierbinte.
Cartofii îi punem la fiert şi, când s-au înmuiat, îi zdrobim și amestecăm până la spumare cu untul și laptele. La sfârșit adăugăm și cașcavalul afumat. În loc de cașcaval afumat putem să folosim cașcaval maturat, mai tare. La servire, punem într-o farfurie piure de cartofi, deasupra feliile de miel prăjit și turnăm peste sosul amestecat cu organe de miel.
SFATUL BUCĂTARULUI:
Putem să pregătim carne confit și în cuptoare alimentate cu gaz: pregătim carnea, pornim cuptorul pentru 10-15 minute, stingem gazul și punem carnea la cuptor. Repetăm această procedură în fiecare oră.