Madlene cu ciocolată albă și lămâie

2025-10-21
  • Distribuiți:

Pregătire

Batem până la spumare ouăle cu zahăr cu ajutorul unui mixer. Amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm la amestecul cu ouă. Adăugăm și coaja rasă de lămâie. Aluatul îl transferăm într-un poș și lăsăm la frigider cel puțin 1-2 ore. După ce s-a răcit, umplem până la jumătate formele unse cu unt și făină.  

Încălzim cuptorul la cea mai ridicată temperatură (250-270 de grade Celsius) şi după ce punem formele la cuptor, reducem imediat temperatura la 210 de grade. Se vor coace în aproximativ 10 minute, consistența o verificăm cu ajutorul unei scobitori. Dacă am lucrat bine, în mijlocul biscuiților se vor forma mici vârfuri, pe care le putem umple, după gust, cu creme sau gemuri. Dar de această dată biscuiții vor fi acoperiți cu un strat de ciocolată albă.  

Topim ciocolata albă şi după ce s-a răcit la 34-36 de grade, adăugăm untul de cacao pudră și amestecăm până când ajunge la 29 de grade. În acest moment, ungem formele cu acest amestec de ciocolată, punem deasupra elemente de madlene, punem la frigider până ce se întăresc. Scoatem din forme prăjitura.