Gubă cu mac în sos de vanilie

Porție: 12
  • Distribuiți:

Pregătire

Pentru sosul de vanilie, amestecăm gălbenușurile de ouă cu zahăr, semințe de vanilie, adăugăm laptele, frișca și, amestecând continuu, peste baie de aburi, fierbem până când obținem o consistență cremoasă. Se va întâmpla când sosul nostru ajunge la temperatura de 82 de grade – acest lucru îl putem urmări cu un termometru alimentar. Dacă nu avem un termometru, să avem încredere în intuiția noastră și să oprim fierberea în timp, pentru că altfel vom rămâne cu o omletă nu cu un sos.

Pentru gubă, într-un bol de amestecare amestecăm laptele, gălbenușul, zahărul și zahărul vanilat. Într-un alt bol amestecăm macul cu zahărul pudră. Cozonacul îl tăiem în cubulețe, ungem cu unt o tavă termorezistentă și transferăm în aceasta bucățile de cozonac. Turnăm peste jumătatea laptelui aromatizat și presărăm bine cu mac amestecat cu zahăr pudră. Repetăm acest proces încă o dată. În cuptor de 180 de grade coacem guba pentru 20 de minute. Servim preparatul cald, cu sos rece de vanilie și dulceață de zmeură, decorând cu zahăr pudră.