Cepele mijlocii le curățăm de coajă și facem o gaură mică la mijlocul fiecărei cepe. Le ungem cu ulei de măsline, le punem foarte strâns într-o tavă termorezistentă, le condimentăm cu puțină sare, după care le coacem într-un cuptor de 200 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Este important ca partea de sus a cepelor să se rumenească puțin, pentru că așa vor fi gustoase, dar și frumoase.
Între timp, într-o cratiță fierbem untul, vinul, smântâna de gătit și usturoiul măcinat. Condimentăm cu puțină sare și piper, după care adăugăm jumătatea din parmezan. Când cepele s-au copt, turnăm peste ele acest sos cu smântână de gătit și presărăm cu restul parmezanului. Punem înapoi la cuptor și mai coacem încă 30 de minute, până se rumenesc uniform. Când preparatul este gata, stropim cu puțin ulei presat la rece, decorăm cu pătrunjel verde și servim. Completează perfect orice friptură, modul de pregătire este foarte simplu și rezultatul este divin.