A treia mea creație este învelită într-o pastă frământată de altcineva, deoarece, ajungând la această mâncare, nici energie, nici timp nu am mai avut. Astfel, umplutura mea a fost rulată în foi de orez, deci pot să vă spun că această creație este o „căsătorie” dintre mai multe nații. Să nu vă lăsaţi înşelaţi de această minunată creaţie minimalistă japoneză (sau cel puțin în foto), coxinhas este de fapt o crochetă braziliană umplută cu pui, iar o astfel de umplutură, în bucătăria mea, a ajuns în foile de orez folosite de obicei în bucătăriile orientale. Să o împac, domolesc orezul, am umplut niște foi cu o umplutură cu creveți (creveți, ardei, morcovi, praz, varză, ghimbir, sos de soia și pastă de ardei iute gochujang), oferindu-i posibilitatea să îi îmbrățișeze pe unii dintre compatrioții săi. Ne-a plăcut și cea orientală și cea braziliană, le-am servit cu niște sos (dip) iute, pregătit din usturoi și maioneză sau iaurt și cu un pahar de bere.
Pregătire
Amestecăm pieptul de pui fiert și tăiat în bucățele cu morcov, ceapă și usturoi prăjit, după care adăugăm crema de brânză și zeama de lime. Foile de orez le înmuiem în apă călduță, le umplem cu umplutură și le rulăm. „Gențile” le coacem în cuptor pe o tavă până ce se rumenesc frumos. După rețeta originală, „gențile” ar trebui să fie prăjite în ulei, dar încerc să evit această metodă de prăjire, din motive de sănătate.
În final, aș dori să subliniez faptul că am pregătit pentru prima dată în viața mea nu prea scurtă paste umplute și le-am făcut numai pentru că mi-a cerut redactorul șef. Aș dori să-i mulțumesc, deoarece am convingerea că niciodată nu este prea târziu să înveți ceva nou! Sper că cititorii sunt de aceeași părere!