Tort Fraisier

  • Distribuiți:

Pregătire

Pandișpan: Batem gălbenușurile de ou cu zahăr până la spumare, după care batem separat albușurile. Încorporăm cu grijă cele două spume, adăugăm făina cernută, după care amestecăm cu grijă. Facem două cercuri de 18 cm pe o hârtie de copt, după care le umplem cu aluat, folosind un poș. Pandișpanurile le coacem în cuptor de 180 de grade timp de aproximativ 10 minute.

Cremă de vanilie: Amestecăm gălbenușurile de ou cu semințele de vanilie și cu amidon. Înmuiem foile de gelatină în apă foarte rece. Punem la încălzit lapte cu păstaia de vanilie curățată de semințe. Turnăm puțin din laptele cald la amestecul de gălbenuș, după care îl turnăm la laptele cald și fierbem pe foc redus, amestecând continuu până obținem o consistență de budincă. Stoarcem foile de gelatină, după care le adăugăm și dizolvăm în crema de vanilie – trebuie să obținem o cremă omogenă. Acoperim cu o folie, după care punem în frigider. După ce s-a răcit, amestecăm puțin, batem frișca și o adăugăm la crema de vanilie.  

 

Jeleu de căpșuni: O treime din căpșuni le tăiem în cubulețe mici, le punem la o parte, iar restul le tăiem în sferturi și le punem la fiert cu zeama de lămâie și jumătatea zahărului. Fierbem până când căpșunile își lasă zeama și încep să se înmoaie. Atunci amestecăm zahărul cu pectină și adăugăm la căpșuni, fierbem încă 2 minute, după care zdrobim cu un mixer vertical. Jeleul îl răcim complet, după care îl amestecăm cu căpșunile tăiate în cubulețe.

Asamblare (formă de tort de 20 cm): Tapetăm forma de tort cu folie alimentară. Așezăm un pandișpan la baza formei, în mijloc, căpșunile tăiate în două le așezăm pe marginea formei, de jur împrejur. Turnăm jumătatea cremei de vanilie în forma de tort, după care urmează jumătatea jeleului de căpșuni. Distribuim uniform jeleul, peste care așezăm al doilea pandișpan. Urmează restul jeleului și terminăm cu restul cremei, pe care o distribuim uniform. Punem peste noapte în frigider. A doua zi batem frișca cu zahărul pudră, după care, cu ajutorul unui poș, decorăm tortul cu frișcă și căpșuni.