Ficat de pui cu lămâie și tagliatelle

Porție: 4
  • Distribuiți:

Pregătire

1. Înmuiem coaja de lămâie în sucul de lămâie timp de o oră.

2. Într-o tigaie prăjim ficatul de pui în ulei fierbinte. Condimentăm cu sare și piper numai atunci când l-am prăjit. Să avem grijă să nu prăjim prea mult: mijlocul ar trebui să fie roz. Când s-au prăjit, scoatem bucățile de ficat și le punem pe un șervețel.

3. Turnăm supa de bază în tigaia în care am prăjit ficatul și răzuim părțile delicioase lipite de fundul vasului. Adăugăm usturoiul feliat, jumătate din caș, nucșoară după gust, piper negru și un pic de ulei de măsline. Pastele le pregătim în apă în fierbere, iar când sunt aldente le scoatem din apă și le scurgem.

4. Într-o tigaie mai mică încălzim ulei de floarea soarelui și punem fâșiile de coajă de lămâie uscată în ulei. Când încep să se rumenească frumos, le scoatem pe un șervețel. Să avem grijă să nu le ardem.

5. Într-o tigaie amestecăm ficatul cu sosul și pastele, presărăm cu cașcaval, pătrunjel verde și așchie de coajă de lămâie. Servim cu un vin alb ușor.