Ravioli cu spanac și urdă

  • Distribuiți:

Pregătire

Topim untul într-o tigaie, adăugăm spanacul și călim până ce se înmoaie. Punem spanacul într-o sită și-l scurgem bine. Când s-a scurs complet, zdrobim o jumătate din spanac cu un blender vertical. Punem într-un bol de amestecare făină, ouă, piure de spanac, sare și frământăm până obținem o consistență omogenă. Punem aluatul în frigider pentru o jumătate de oră.

Pentru umplutură, mărunțim cealaltă jumătate din spanac cu un cuțit. Călim ceapa mărunțită în ulei de măsline într-o tigaie, apoi amestecăm spanacul cu ceapa într-un bol, adăugăm urdă și puțină sare – trebuie să obținem o masă ușor de lucrat. Dacă este necesar, putem adăuga puțin suc de lămâie.

Pentru sosul de roșii, călim usturoiul feliat în ulei de măsline, adăugăm sosul de roșii, frunzele de busuioc, puțină sare și piper. Dacă este prea acru, îl îndulcim ușor cu puțin zahăr.

Întindem aluatul nostru verde cât mai subțire cu un sucitor sau o mașină de făcut paste. Cu ajutorul unei forme rotunde pentru decupat, tăiem discuri din aluat și punem pe jumătatea discurilor o lingură de umplutură. Ungem marginile discurilor cu ou bătut, apoi acoperim fiecare disc umplut cu un alt disc neumplut. Fierbem raviolii în apă sărată clocotită timp de șase minute. Servim cu sos de roșii cald și brânză parmezan rasă sau așchie de parmezan. Putem stropi cu puțin ulei de măsline. Se potrivește de minune cu un pahar de vin alb.