Clătite cu urdă

  • Distribuiți:

Pregătire

Clătite:

Punem ouă, zahăr într-un bol și începem să le batem folosind un mixer. Între timp adăugăm treptat și în rotație făină și lapte, așa nu se vor forma cocoloașe în aluatul nostru. La sfârșit adăugăm sare și apă carbogazoasă. Amestecăm până obținem un aluat omogen. Pregătim clătite subțiri într-o tigaie de clătite.

Umplutură:

Folosind un mixer vertical batem urda cu smântâna. Trebuie să obținem o cremă. Amestecăm gălbenușurile cu zahăr și, folosind un mixer, peste o baie de aburi, batem până la spumare. Adăugăm această spumă la urdă. Batem frișca, pe care o adăugăm la amestecul nostru. Condimentăm cu coajă și suc de lămâie și mărar mărunțit.

Asamblare:

Umplem clătitele cu amestecul cu urdă, servim cu zahăr pudră.