Broccoli și conopida la cuptor

2025-12-14
Porție: 6
  • Distribuiți:

Pregătire

Această rețetă este foarte-foarte simplă, putem pregăti cu această metodă orice ingredient. În apă ușor sărată pregătim legumele, dar să nu le fierbem până se înmoaie complet. Când sunt gata, strecurăm. Între timp, pregătim un sos bechamel. Topim untul într-un vas cu pereți groși, prăjim ușor făina în unt, după care condimentăm cu nucșoară și turnăm peste lapte rece, amestecând continuu. Merită să folosim un tel pentru amestecare, așa vom obține un sos frumos, cremos. Condimentăm cu sare, piper. Întindem pe fundul unui vas termorezistent jumătatea sosului, punem peste legumele prefierte, întindem deasupra restul sosului și un strat generos de caș ras. Coacem la cuptor preîncălzit la 180 de grade până se rumenește frumos. Scoatem, lăsăm să se odihnească 5-10 minute și servim. Putem servi în sine sau ca garnitură.