Prăjitură „Rákóczi túrós”

  • Distribuiți:

Pregătire

Aluatul:

Amestecăm făina, zahărul pudră, praful de copt și coaja rasă de lămâie, adăugăm untul,  smântâna și frământâm până obținem un aluat omogen. Aluatul îl punem la frigider pentru aproximativ 30 de minute. După odihnire, îl întindem în grosime de 0,5 de cm, decupăm din aluat un cerc cu diametrul de 24 cm, îl înțepăm și-l coacem la cuptor de 180 de grade pentru 12-15 minute.

Umplutura:

Separăm ouăle, batem gălbenușurile cu zahăr, la care adăugăm brânza de vacă zdrobită cu o furculiță și coaja rasă de lămâie. Încorporăm acest amestec în albușurile bătute.

Transferăm aluatul copt într-o formă pentru tort, presărăm cu fulgi de ovăz, turnăm peste umplutura, presăm caisele tăiate în jumătate, fără sâmburi în umplutură și coacem încă 30 de minute.

Bezeaua:

Începem să batem albușurile de ouă, la care adăugăm treptat – în 2-3 porții – zahăr. Batem până când zahărul se dizolvă complet și obținem o spumă stabilă. Umplem într-un poș, decorăm tortul și coacem la cuptor de 150 de grade încă 15-20 de minute.