Preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Așezăm pe o tavă roșiile și căpățânile de usturoi, le ungem cu ulei de măsline și le punem în cuptor. Curățăm zuchiniul, îl tăiem în două pe lungime și începem să-l sculptăm: trebuie să obținem o formă de barcă sau canoe care nu se udă sau nu se scufundă. Într-o tigaie topim untul și adăugăm ceapa mărunțită. Când s-a călit, urmează ciupercile – să nu le călim prea mult timp, gălbiorii sunt cei mai delicioși când sunt încă crocanți. Când sunt gata, lăsăm să se răcească puțin și adăugăm oul și condimentele. Scoatem legumele din cuptor, presăm usturoiul din coajă – cum am face cu pasta de dinți – și le punem într-un blender cu sare, piper și oregano. Zdrobim legumele și este gata sosul. Umplem zuchiniul cu umplutura de gălbiori și coacem la cuptor pentru 15 minute. Putem servi!