Orez mexican cu roșii

2025-07-28
  • Distribuiți:

Există viață în lumea diferitelor bucătării și în afară de orez simplu și rizibizi, cunoscute în regiunea noastră, feluri care pot fi consumate în sine – să ne gândim la bibimbap, rizotto, paella sau pad thai. Astăzi vom călători (în teorie) în Mexic pentru o rețetă de orez cu roșii, pe care am îmbogățit-o/reparat-o imediat și pe care am pregătit-o foarte repede. Rezultatul nu a fost în niciun caz unul plicitisitor, îl văd mereu când stau prea mult timp la soare. Este un fel de orez picant, pregătit în suc de roșii cu multe condimente și care conține atât jalapeno, care încă nu depășește nivelul plăcerii și este la hotarul dintre plăcere și suferință. Să nu menționez faptul că putem varia dieta noastră de zi cu zi, dacă înlocuim orezul obișnuit alb cu orez brun, sălbatic sau jasmin – eu mă răsfăț pe mine, familia mea și pe oricine cu mâncarea mea cu un amestec de orezuri.

Pregătire

La ceapa, usturoiul, ardeiul iute, mărunțite din rețeta originală, eu am adus o completare cu doi morcovi și un ardei kapia. Legumele le-am călit, am adăugat orezul spălat, roșiile coctail, sucul de roșii, supa de bază și condimentele. Aș dori să atrag atenția celor interesați asupra faptului că, dacă preferați ceva mai puțin picant, ar fi bine să folosiți mai puține condimente, deoarece preparatul conține deja trei ingrediente care, chiar și separat, nu sunt deloc blânde cu papilele gustative. Modul de preparare a fost simplificat datorită folosirii oalei sub presiune, care, din experiența mea, gătește rapid și sigur (după ce începe să șuiere, 5-10 minute, în funcție de cantitate). Înainte de servire, am adăugat o conservă de fasole roșie și porumb. Nici câteva frunze de mangold n-ar strica, doar că nu aveam la îndemână! Se poate presăra și coriandru, mai ales dacă se găsește prin zonă! Cei care mănâncă carne îl pot consuma cu friptură!